Kjærlighet som profesjonsutøvelse i barnehagen

Hva er kjærlighet, og hvordan kommer den til uttrykk gjennom barnehagelærerens profesjonsutøvelse?
Nestekjærlighet er nedfelt i barnehageloven som en av grunnverdiene i den norske barnehagen. Ifølge FNs barnekonvensjon har alle barn rett til å oppleve kjærlighet. Til tross for at vi vet at kjærlighet er helt essensielt i et barns liv, er det ofte uklart hva begrepet betyr i den barnehagepedagogiske konteksten. Gjennom sin egen praksis i barnehagen har forfatteren opplevd den komplekse og profesjonelle kjærligheten. Sammen med et teoretisk utgangspunkt for kjærlighet danner forfatterens personlige opplevelser grunnlag for diskusjoner i boken.

Kjærlighet som profesjonsutøvelse er skrevet for studenter i barnehagelærerutdanningen og for alle som jobber innenfor barnehagefeltet.

Forfatter: Teresa K. Aslanian
Forlag:  Universitetsforlaget
Utgivelseår: 2016 (1. utgave)
ISBN: 9788215025094