Jeg gikk meg over sjø og land

Mamma, hva er en flyktning?
Tina Marie Tsiplakis satt hjemme med sin sønn og så på nyhetene. Dette var i starten av 2016 og vi så flyktninger som kom til Hellas via båt. Sønnen spurte hva en flyktning var, og siden hun ikke kunne komme med et godt svar som forklarte det, bestemte hun seg for å ta med sønnen til biblioteket og la han skape en egen forståelse av ordet flyktning, integrering og likeverd...

Dette ble starten på denne boken.
Boken handler om en liten gutt som bor i Syria, som mister alt og må flykte fra sitt hjem til Hellas, og videre til Norge. Reisen til gutten er fokusert på hans emosjonelle reise like mye som hva som faktisk skjer. Gutten i denne historien heter Isak, men han kan være hvem som helst. Historien er representativ for alle barn som flykter. For oss som jobber med prosjektet er det viktig for barn å vite om integrering, likeverd og flyktninger. Hvis det tidlig skapes en forståelse for hva en klassekamerat kan ha gått gjennom, lager man en felles plattform for forståelse, og en helt ny form for å integrere de som flykter fra krig, sult og usikkerheter.

Forfatter: Tina Marie Tsiplakis
Forlag:  Mangfold forlag