Boka om ledelse

En viktig bok for alle de som utdanner seg til barnehagelærere, og en viktig bok for alle de som jobber med ledelse i barnehagen.
Kjell-Åge Gotvassli har skrevet denne boka med utgangspunkt i sin egen bestselger "Barnehager - organisasjon og ledelse". "Boka om ledelse" er tidsriktig og oppdatert i forhold til nye utfordringer i barnehagesektoren. Den grunnleggende og gode organisasjonsteoretiske biten fra forfatterens forrige bok er fortsatt ivaretatt - nå enda bedre!

Boka tar høyde for de endringene som kommer med ny rammeplan for barnehagelærerutdanningen og er spesialskrevet for kunnskapsområdet Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid i barnehagen.

Et viktig fokus i "Boka om ledelse i barnehagen" er kompetanseutvikling og endringskompetanse for ledere i en posisjon som stadig er i endring. Nye krav fra Kunnkapsdepartementet og endringer i samfunnet stiller stadig høyere krav til barnehagelederne og deres kompetanse.

Boka har 4 deler. Hver del tar for seg en viktig del av lederrollene i barnehagen.
- Personalledelse
- Pedagogisk ledelse
- Strategisk ledelse
- Administrativ ledelse

Kjell-Åge Gotvassli er pedagog og førsteamanuensis (Ph.D) ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og førsteamanuensis ved Seksjon for pedagogikk ved DMMH, hvor han også er ansvarlig for styrerutdanningen. Gotvassli er også engasjert i: "Management for learning: Challenges in ECECs in Norway" ved DMMH, som er et stort og viktig prosjekt om ledelse.

Forfatter: Kjell Åge Gotvassli
Forlag:  Universitetsforlaget