Forfatter: Camilla Granlien
Spilletid: 44 min

Dyr og rare kjerringer

Av: Camilla Granlien
Camilla Granlien har spilt inn barnesongare frå Gudbrandsdalen og fått Åsne Flyen til å illustrere eit arbeidshefte for ungar! Artig kombinasjon som bør treffe ungar og vaksne over heile landet!

Endeleg er det ei som tenkjer nyskaping, og som tør å satse på born! Dette aktivitetsheftet er ei gåve til foreldre som vil gje borna eit gløtt inn i vår rike folkemusikktradisjon. Musikken er inkluderande, og heftet tar ikkje fokuset vekk frå musikken, heller det motsette. Slike hefte vil eg sjå fleire av. Så, kulturstaten Noreg: Gje stønad til fleire slike produksjonar!

Hør utdrag fra CD her:

Eg fekk eit jubelrop frå sjuåringen og eit stort glis frå tiåringen her heime då eg opna pakka frå Ta:lik. Kvifor skal ein vaksen åleine melde eit aktivitetshefte med musikk meint for born? Valet blei enkelt – dette måtte bli ei melding frå heile familien.

Dyr og rare kjerringer er eit 28 sider aktivitetshefte i A4-størrelse, nydeleg illustrert av Åsne Flyen. Oppgåvene i heftet liknar andre aktivitetshefte, med oppgåver som: finn fram i labyrinten, kor mange ser du?, teikn ferdig og fargelegg teikninga, finn ord i bokstavjungelen, stigespel, kven høyrer i hop?, finn fem feil og frå prikk til prikk.

Det som skil dette heftet frå liknande hefte, er at det òg er songtekstar til alle oppgåvene. Du finn songane på plata som er limt inn på siste side i boka, og du kan sjølvsagt òg høyre songane på ei strøymeteneste.