Forfatter: Wenche Aasen
Forlag:  Fagbokforlaget
Utgivelseår: 2018 (2. utgave)

Teamledelse i barnehagen

Av: Wenche Aasen
Boken handler om teamarbeid og teamledelse i barnehagen. Teamperspektivet åpner opp for en dypere forståelse av hva ansvarsfordeling, flat struktur og koordinering betyr for teamledelse, teamlæring og kvalitetsutvikling i barnehagen.

Den pedagogiske lederen er teamleder for sitt personale. Tydelig profesjonskompetanse og aktiv deltakelse i teamet skaper grunnlag for kvalitetsarbeid og utvikling av personalets kompetanser og ressurser.

I denne reviderte utgaven løftes teamledelse frem som en helhetlig og deltakende ledelse, og boken gir eksempler på teamstrukturer som fremmer ledelse, læring og utvikling.

Wenche Aasen er førstelektor i pedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).  Hun har i tillegg lang erfaring fra arbeid i barnehage.