Forfatter: Edvard Befring

De pedagogiske kvalitetene

En essaysamling

Av: Edvard Befring
Edvard Befring har vært en pioner innenfor fagfeltet siden slutten av 1960-tallet. «De pedagogiske kvalitetene» er en essaysamling som viser faglige perspektiver som har vært, og er, sentrale innenfor spesialpedagogikken i Norge.
Forhåndsbestill boken!
Forventet på lager og sending til deg 18.07.2018

Det finnes nærmest grenseløse muligheter for læring, men dessverre er det slik at barn og unge i dag har et langt større læringspotensial enn det samfunnet og skolen legger til rette for å realisere. Befring peker, blant annet, på fire sentrale pedagogiske nøkler. I første rekke handler nøklene om lærernes vitale rolle for elevene læring, utvikling, trivsel og trygghet. Vi trenger innsikt i læringens og opplæringens vesen, innsikt som bidrar til å frigjøre den mest lovende ressursen samfunnet har til rådighet: barn og unge. De gode lærerne, med sin personlige kompetanse, må løftes fram som pedagogiske veivisere i en tid hvor administrativ detaljstyring av skolens opplæring er altfor omfattende.

Forhåndsbestill boken - som kommer 18. juli