Forhåndsbestill boken!
Forventet på lager og sending til deg 05.07.2018

Foreldresamarbeid

Barnehagen i et mangfoldig samfunn. 2. utgave

Foreldresamarbeidet er en viktig del av en barnehagelærers oppgaver. Et godt samarbeid krever gode fagkunnskaper og en bevissthet om hvordan man kan møte og ivareta ulike foreldre med forståelse og respekt.

Barnehagene er mangfoldige både når det gjelder foreldrepraksis, kulturell bakgrunn og verdisyn. Dette påvirker både barne- og foreldregruppen. Foreldre møter barnehagen med ulike forventninger og krav, noe som utfordrer personalet når de skal balansere foreldrenes ønsker for sitt barn med hensynet til barnegruppa og barnehagens samfunnsmandat.

I denne reviderte utgaven er det skrevet mer om samarbeid med foreldre til barn som har særskilte behov. Hvordan kan barnehagen oppdage og hjelpe familiene og henvise til ulike helsetjenester? Barnehagens rolle som forebyggende barnevern blir også utdypet langt mer.

Boka er både praksisnær, forskningsbasert og teoretisk fundert. Den bygger på omfattende forskningsstudier på feltet gjennom en årrekke.

Forhåndsbestill boken - som kommer 5. juli 2018

Forfatter: Vibeke Glaser