Forfatter: Anne Greve
Utgivelseår: 2009

Vennskap mellom små barn i barnehagen

Av: Anne Greve
Denne boken ser på små barns vennskapsrelasjoner slik de kan komme til uttrykk i en hverdagslig, pedagogisk kontekst på en småbarnsavdeling (0-3 år) i en norsk barnehage.

I barnehagen møtes barn regelmessig, gjerne over en lengre periode på flere år. Hverdagslivet her er preget av lek, små og større samlingsstunder og uteaktiviteter i tillegg til de daglige rutinene som måltider, av- og påkledning, stell og hvile. Spørsmålet blir hvilke muligheter barnehagen tilbyr for nære relasjoner mellom barna og hvordan vennskap kan vokse frem og komme til uttrykk i barnehagen. Som førskolelærer og pedagogisk leder har bokens forfatter Anne Greve vært vitne til utallige vennskapsrelasjoner mellom barn. Erfaringene med små barns vennskap har vært en inspirasjonskilde og danner utgangspunkt for denne boken.

Anne Greve er førsteamaunuensis ved førskolelærerutdanningen, Høgskolen i Oslo.