Forfatter: Tove Kirsti Konradsen, Liv Randi Nervik, Wibeke Stenset, Ellen Marie Skjølsvold
Forlag:  SEBU
Utgivelseår: 2013
ISBN: 9788291529387

La mæ få klar det sjøl

Ergonomi og pedagogikk i barnehagen

Av: Tove Kirsti Konradsen, Liv Randi Nervik, Wibeke Stenset, Ellen Marie Skjølsvold
Gjennom et tverrfaglig arbeid i barnehager har forfatterne sett hvor tett sammenheng det er mellom god ergonomi for voksne og et godt pedagogisk tilbud til barna.
Ved å sette fokus på barnas iboende vilje til å klare seg selv samtidig som man legger til rette det fysiske miljøet, oppstår det en vinn-vinn-situasjon.

Barna får gode forutsetninger for utvikling og læring gjennom å klare mest mulig selv i alle de situasjonene de er oppe i løpet av hverdagen i barnehagen, og de ansatte kan bedre sin egen helse ved å unngå belastninger.

Boka handler om de ansatte i barnehagen og deres arbeidsmåter sett i sammenheng med barnas medvirkning og mestring.

Boka er rettet mot alle som arbeider i barnehagen, barnehagelærerstudenter, bedriftshelsetjenesten og andre med overordnet ansvar for planlegging av barnehagedrift.