5-åringene

mellom lekende læring og undervisning

5-åringene er i fokus som aldri før. Politikere og forskere spør seg: Lærer 5-åringene egentlig nok i barnehagen, og blir de godt nok rustet for skolen? Og hva skjer med den frie lekens vilkår?
Diskusjonen om hvilket tilbud som er aller best for 5-åringene knyttes stadig oftere opp til spørsmålet om vi kanskje skal senke skolestarten til 5 år, eller om vi på annen måte bør overføre mer av skolens arbeidsmåter og innhold til barnehagens tilbud til 5-åringene. Denne boken går rett inn i diskusjonen om hva som er best for 5-åringene – lekende læring eller undervisning, eller litt av begge deler.

I denne boken møter du barnehagelærere, forskere og fagfolk med erfaring fra læreplanarbeid og ledelse av barnehager.

Forfatter: Lasse Heyerdahl-Larsen (red.)
Utgivelseår: 2015
ISBN: 9788273911742