VENNSKAP

BARNDOM I BARNEHAGEN

Barns vennskap har de siste årene vært gjenstand for økt forskningsmessig oppmerksomhet internasjonalt.
I Vennskap. Barndom i barnehagen presenterer nordiske barnehageforskere ny kunnskap om barns vennskap. Artiklene i denne fagfellevurderte vitenskapelige antologien er bidrag til den pågående utviklingen av ny innsikt i hva vennskap kan være og bety for barns liv i barnehagen. Forskningen springer ut av forskjellige forskningstradisjoner innenfor samfunnsvitenskap og humaniora. Artiklene har relevans som aktuell forskning for profesjonelt arbeid med barn. Forskerne drøfter blant annet tema som: • barnehagelærere/ansattes rolle i arbeid med barns vennskap • hvordan vi kan tenke og snakke om vennskap • hvordan barn forhandler om vennskapsrelasjoner i lek • hvordan vennskap har grunnlag i emosjoner • lek som vennskap Artiklene i boka bidrar med ny kunnskap som gir utdypet forståelse for barns vennskap innenfor institusjonelle rammer.

Forfatter: Maria Øksnes, Anne Greve
Forlag:  Cappelen Damm Akademisk