Forfatter: Maria Øksnes, Anne Greve

VENNSKAP

BARNDOM I BARNEHAGEN

Av: Maria Øksnes, Anne Greve
Barns vennskap har de siste årene vært gjenstand for økt forskningsmessig oppmerksomhet internasjonalt.
Bokklubbpris kr 248,00
NB! Som medlem av Pedagogisk Bokklubb får du denne boken til kun kr. 248,-
Er du allerede medlem kan du logge deg inn (øverst på siden).
Hvis du ikke er medlem kan du melde deg inn når du fullfører handelen og få rabatterte priser. I tillegg vil du kunne velge en velkomstbok.
Husk at det ikke er noen kjøpsplikt i bokklubben!
I Vennskap. Barndom i barnehagen presenterer nordiske barnehageforskere ny kunnskap om barns vennskap. Artiklene i denne fagfellevurderte vitenskapelige antologien er bidrag til den pågående utviklingen av ny innsikt i hva vennskap kan være og bety for barns liv i barnehagen. Forskningen springer ut av forskjellige forskningstradisjoner innenfor samfunnsvitenskap og humaniora. Artiklene har relevans som aktuell forskning for profesjonelt arbeid med barn. Forskerne drøfter blant annet tema som: • barnehagelærere/ansattes rolle i arbeid med barns vennskap • hvordan vi kan tenke og snakke om vennskap • hvordan barn forhandler om vennskapsrelasjoner i lek • hvordan vennskap har grunnlag i emosjoner • lek som vennskap Artiklene i boka bidrar med ny kunnskap som gir utdypet forståelse for barns vennskap innenfor institusjonelle rammer.