Forfatter: Hanne Emilie Skarpsno

Barn og seksualitet

Utfordringer i barnehagen

Av: Hanne Emilie Skarpsno
Vi snakker lite om barnas seksualitet i barnehagen og det er ofte tilfeldig både hvilke holdninger personalet har og hvordan de handler i forhold til dette temaet i praksis.
Mange ser at seksualitet som tema er viktig, men er usikre på hvordan de kan forholde seg til dette i barnehagen. Hos mange barnehageansatte er kunnskapen om barns seksualitet minimal, og de voksne handler ofte ut fra egne erfaringer og holdninger. Denne boken vil gi kunnskap om og redskaper til å sette barnas seksualitet på dagsorden. Barnas seksuelle utvikling er alt for viktig til at vi kan la tilfeldighetene råde. Boka er rettet mot alle som arbeider i barnehagen, barnehagelærerstudenter og foreldre.

Hanne Emilie Skarpsno er utdannet sexologisk rådgiver og førskolelærer med videreutdanning i flerkulturell pedagogikk og barnevern. Hun har 25 års erfaring i arbeid med mennesker.