Forfatter: Alison Gopnik, Andrew N. Meltzoff, Patricia K. Kuhl
ISBN: 82-7391-094-6

Den lille, store forskeren

Av: Alison Gopnik, Andrew N. Meltzoff, Patricia K. Kuhl
Klassikeren om sinn, intelligens og hvordan barn lærer.
Fra å se på spedbarnet som en passiv mottaker av mat og pleie, har forskere funnet ut at spedbarn er i læringsmodus med det samme de er født. De er slett ikke født med noen innebygde voksenkunnskaper, alt må de tilegne seg og organisere i sitt hode. Allerede i ettårsalderen har de lært seg de fleste lydene de skal bruke i sitt morsmål, og den ustoppelige aktivitet som kan være en utfordring for de voksne rundt, er en kontinuerlig utforskning av omgivelser og sammenhenger.