NB! Dette er for tiden velkomstbok i Pedagogisk bokklubb!
Som ny medlem vil du derfor få denne boken helt gratis. Det er ingen kjøpsplikt i Pedagogisk bokklubb

Realfag i barnehagen

Barn og barnehagelærere undersøker naturens lovmessigheter

Realfag i barnehagen blir bare mer og mer aktuelt. Vi presenterer den rykende ferske boken fra Pedagogisk Forum: Realfag i barnehagen. Forfatterne Brostrøm og Frøkjær presenterer en bok der teori underbygges med en rekke praktiske eksempler fra barnehagen.

Barnehagebarn og forskere bruker på mange vis den samme naturvitenskapelige arbeidsmetode når de nærmer seg et interessant fenomen; observasjon, hypotese, datainnsamling, undersøkelse og konklusjon.

Det handler om å «besvare» barns mange spørsmål om naturvitenskapelige temaer uten å gi dem «løsningen», men i stedet foreta små eksperimenter og undersøkelser sammen med barna.

Boken presenterer metoder for å støtte barna i å undre seg, formulere hypoteser, samle inn data og konkludere. Hvorfor ser meitemarken slik ut? Hvilke gjenstander kan flyte på vannet?

Bokens forfattere har sammen med barnehagelærere gjennomført et aksjonslæringsprosjekt, og boken inneholder mange eksempler fra dette prosjektet samt relevant teori om læring og realfag.

Boken henvender seg til barnehagelærere i barnehagen og til studenter ved barnehagelærerutdanningen.

Forfatter: Stig Broström, Torben Frøkjær
Utgivelseår: 0