NB! Dette er for tiden velkomstbok i Pedagogisk bokklubb!
Som ny medlem vil du derfor få denne boken helt gratis. Det er ingen kjøpsplikt i Pedagogisk bokklubb

Det viktigste er å få leke

Med levende eksempler beskriver forfatteren Margareta Öhman hva som skjer med barna i leken, hvordan de samspiller med hverandre og de voksne og hvordan de i leken kommuniserer med omgivelsene - en kommunikasjon vi voksne kanskje ikke oppfatter ved første øyekast.

Leken er viktig for at barna skal utvikle en god selvfølelse og en følelse av kompetanse. Derfor er det avgjørende at barn får tid og rom til å leke. Forfatteren beskriver hvordan førskolelærere og lærere kan utvikle et stimulerende og positivt lekemiljø. Hun løfter også frem leker som bekymrer og hvordan man som voksen kan forholde seg til dette. I boken beskrives ulike teorier om lek, fra de klassiske til de postmoderne. Man møter også beskrivelser av lekens ulike funksjoner, for eksempel forvandling, forhandling, narrativ og improvisasjon. Lekens betydning for utvikling av empati, selvforståelse og læring blir også vektlagt.

Boken retter seg mot førskolelærerstudenter, førskolelærere, lærere på barnetrinnet og assistenter i barnehagen.

Forfatter: Margareta Öhman
Utgivelseår: 2012