Forfatter: Åse Gulbrandsen, Jurgen Bender (illustrasjoner)
Forlag:  Sputnik design
Utgivelseår: 2018
Innb: Innbundet
ISBN: 9788797037102

Da Wilmas bestemor døde

Av: Åse Gulbrandsen, Jurgen Bender (illustrasjoner)
«Da Vilmas bestemor døde» er en bok om en liten jente på 6 år som opplever at hennes bestemor skal dø.

Før så bodde Vilmas bestemor sammen med henne og mamma, men nå bor bestemor på sykehjemmet. Vanligvis liker Vilma å besøke bestemor, men ikke i dag. For nå ligger bestemor for døden, og Vilma vet ikke hvordan bestemor ser ut når hun skal dø. Dessuten er luktene og lydene så rare. I dag vil hun ikke klemme bestemor, hun vil heller sitte i sofaen sammen med trøstebamse og sende tanker til henne. Det er nemlig en hemmelighet Vilma og bestemor har, de har sin egen tankelek. Både mamma og Vilma er lei seg når de besøker bestemor denne dagen. En sykepleier setter seg ved siden av Vilma og forteller at hun skal passe på bestemor mens de drar hjem for å sove. Morgenen etter får mamma en telefon om at bestemor døde mens de sov. Dette er en fortelling om å miste noen man er glad i, og om tap og sorg.