BOKPAKKE: 5-ÅRINGENE OG Å UNDERVISE BARN

Disse to bøkene tar pulsen på fremtidens barnehagepedagogikk og presenterer et nyansert syn på lek, læring og undervisning i barnehagen.
NB: 55% RABATT!

5-ÅRINGENE
5-åringene er i fokus som aldri før. Politikere og forskere spør seg: Lærer 5-åringene egentlig nok i barnehagen, og blir de godt nok rustet for skolen? Og hva skjer med den frie lekens vilkår?
Diskusjonen om hvilket tilbud som er aller best for 5-åringene knyttes stadig oftere opp til spørsmålet om vi kanskje skal senke skolestarten til 5 år, eller om vi på annen måte bør overføre mer av skolens arbeidsmåter og innhold til barnehagens tilbud til 5-åringene. Denne boken går rett inn i diskusjonen om hva som er best for 5-åringene – lekende læring eller undervisning, eller litt av begge deler.

Å UNDERVISE BARN I BARNEHAGEN
Spørsmålet om barn skal undervises i barnehagen, har skapt mye debatt de siste åra. Denne boka tar opp dette spørsmålet på en klok måte.
Forfatterne framholder at barnehagen er temaorientert og lekbasert. Den har dermed en annen tradisjon og en annen måte å skape forutsetninger for barnas utvikling og læring enn den skolen har. Undervisning i barnehagen kan derfor ikke bety det samme som i skolen. Forfatterne bygger videre på barnehagens tilnærmingsmåter og tradisjon.

Forfatter: Ingrid Pramling Samuelsson, Elisabeth Doverborg, Niklas Pramling
Utgivelseår: 2014