Liten i barnehagen

Forskning, teori og praksis
Denne boken handler om de yngste barna i barnehagen og hva de trenger for å ha det bra. Små barn har andre behov enn det eldre barn har, og boken prøver å belyse hva god barnehagekvalitet innebærer for den yngste aldersgruppen. I de første leveårene er barns emosjonelle utvikling særlig viktig. Små barn trenger å inngå i gode relasjoner der deres følelser blir tatt på alvor. De barna som føler seg trygge sammen med varme og omsorgsfulle voksne, vil også være de som best blir i stand til å leke og lære i barnehagen.

I denne tredje utgaven av Liten i barnehagen er det gjennomført relativt store endringer av teksten. Boken beskriver barns utvikling de første leveårene, nyere forskning på effekter av tidlig barnehagestart, samt hvordan fremme god barnehagekvalitet i hverdagen. Foreldresamarbeid, tilvenning til barnehagen og samspillet mellom personalet og barna er særlig vektlagt i bokens siste del.

Boken retter seg først og fremst mot studenter i barnehagelærerutdanningen og ansatte i barnehager, men vil også være aktuell for andre som jobber med små barn, og for barnas foreldre. Også barnehageeiere og politikere som er opptatt av barnehagekvalitet, vil ha nytte av boken.

Forfatter: May Britt Drugli
Forlag:  Cappelen Damm Akademisk