Logg inn i Barnehagebutikken

Bruk samme innlogging som i Barnehageforum.no/Pedagogisk Bokklubb. Da vil du også automatisk få rabatterte priser på utvalgte bøker og produkter!

Vi finner ikke ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Skjul Passordet stemmer ikke med ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Glemt passord?

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Vi sender passordet til den eposten som er knyttet til din brukerkonto i Barnehageforum.no / Pedagogisk Bokklubb

Error message here!

Tilbake til innlogging

Close
Produktbilde

Faktaboks:

Forfatter: Per Schultz Jørgensen
Forlag:  Cappelen Damm Akademisk
Språk: Norsk
Utgivelseår: 2021
Innb: Heftet
ISBN: 9788202701079

Oppdragelse til livsmestring og bærekraft

Av: Per Schultz Jørgensen
Livsmot er å tro på seg selv. Det er å kunne handle. Det er å ta ansvar. Det er å bevare fornemmelsen av, at jeg gjør noe, og at det fører i den riktige retning. Jeg bevarer troen på at vi klarer det. Derfor er også livsmot noe, som handler om etikk. Livsmot og bæredygtighet er kjernebegreper i dagens barneoppdragelse, fordi barn skal hjelpes med å tackle angsten.
kr 399,00 kr 150,00
Antall:
På lager. Sendes fra vårt lager innen 1 virkedag.

Klimaangst kan vise seg på mange måter. Symptomene kan vise seg som overdreven påpasselighet, som engstelse, som søvnløshet, som mange spørsmål: Hva hvis vi ikke klarer det, hva skjer da?


Hvis et barn viser symptomer på klimaangst, så skal man ta det opp med barnet. Snakke med det, hjelpe det å gjenvinne balansen, og troen på at vi gjør noe. Grunnleggende er det selvfølgelig de voksnes ansvar, politikernes ansvar.


Men barna er allerede involvert, de vet det godt, de vet at det også handler om dem. Det handler om deres fremtid, Derfor er det viktig at vi inndrar barna på en positiv måte. Konstruktiv, inkluderende måte, slik at de selv får en rolle. Og det kan vi gjøre ved å inndra de i den grønne omstillingen som vi nå er i gang med.


klimakrise og bærekraft

hvordan barns nærmeste voksne kan framstå som forbilder

hvordan foreldre kan praktisere en bærekraftig oppdragelse i hverdagen

hvordan vi kan bidra til å stake ut en ny, grønn kurs

Våren 2020 fikk covid-19-viruset de fleste av oss til å innse at veien kan være kort fra en mer eller mindre overflatisk frykt til en fryktinngydende realitet. Den klimaendringen vi er inne i, med alt som følger med den, utgjør likevel en langt større fare for menneskeheten, både på kort og lang sikt.

Birgitte Fjørtoft har skrevet forordet i den norske utgaven.

Denne nye boken fra Per Schullz Jørgensen kan leses i forlengelse av hans forrige bøker: Robuste barn og Styrk barnas karakter. og de handler i begge tilfeller om å hjelpe barn til å utvikle et indre kompass, det handler om livsmot, dømmekraft, ansvar og selvstendighet. Begge bøkene kan du som medlem i bokklubben kjøpe med gode rabatter.

Last ned innholdsfortegnelsen  VÅRE BESTSELGERE