Logg inn i Barnehagebutikken

Bruk samme innlogging som i Barnehageforum.no/Pedagogisk Bokklubb. Da vil du også automatisk få rabatterte priser på utvalgte bøker og produkter!

Vi finner ikke ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Skjul Passordet stemmer ikke med ditt brukernavn, prøv glemt passord funksjonen!

Glemt passord?

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Vi sender passordet til den eposten som er knyttet til din brukerkonto i Barnehageforum.no / Pedagogisk Bokklubb

Error message here!

Tilbake til innlogging

Close
Produktbilde

Faktaboks:

Forfatter: Margareta Öhman
Forlag:  Pedagogisk Forum
Språk: Norsk
Antall sider: 256 sider
Utgivelseår: 2021
Innb: Innbundet
ISBN: 9788273912138

Vern om barns psykiske helse og velvære

Av: Margareta Öhman
I denne boken beskriver Margareta Öhman hvordan barnehagen kan være en helsefremmende arena som tilbyr alle barn like rettigheter og muligheter til å utvikle de nødvendige strategiene for å kunne møte og balansere utfordringer i livet.
Vår pris: kr 398,00
Antall:
På lager. Sendes fra vårt lager innen 1 virkedag.
Alle barn har rett til psykisk helse og sosialt og emosjonelt velvære. Det er bekymringsfullt at barns psykiske uhelse ser ut til å øke. Når det gjelder barnehagebarn, bør vi forstå at barn viser reaksjoner på sosial og emosjonell uhelse i omgivelsene sine og signaliserer disse med atferdsendringer. 

Med utgangspunkt i loven om barnets rettigheter, basert på FNs barnerettighetskonvensjon, og den svenske læreplanen for barnehagen – og med teoretisk forankring i helsefremmende teori og interpersonlig nevrobiologi – viser forfatteren hvordan pedagoger kan stille seg til barnas disposisjon i det pedagogiske følelsesarbeidet. For alle barn – og spesielt for de barna som på en eller annen måte lever i risiko – er denne formen for pedagogisk bevissthet avgjørende for de kompensatoriske tiltakene som må gjøres for å gi barna like rettigheter og muligheter til å utvikle seg. 

Boken gir eksempler på hvordan pedagoger kan formulere en virksomhetsidé for en likeverdig barnehage som tar utgangspunkt i å verne om barns psykiske helse. Verktøy som trygg tilknytning, gode relasjoner samt etiske standpunkter skaper gode forutsetninger for å gjøre dette mulig. 

Margareta Öhman er psykolog, familieterapeut og forfatter. Hun har arbeidet i mange år med pedagogisk-psykologisk rådgivning og veiledning, foredrag og videreutdanningstiltak for pedagoger og foreldre i barnehage og skole. Margareta Öhman har tidligere skrevet flere bøker, blant annet: Innenfor og utenfor, Vern om barns lekestyrke, Det viktigste er å få leke og Samspill og samtaler med barn

Du kan høre Margareta Öhman på Nordiske Impulser 2021: 
Barns trivsel - Helt nødvendig! Les mer kom konferansen her og bli med: https://www.barnehageforum.no/nordiske2021.asp

  VÅRE BESTSELGERE